15.3 C
Brăila
duminică, 19 septembrie, 2021

Brăila: ISU are în dotare o saltea pneumatică, cumpărată de către Consiliul Judeţean

2021-02-18 13:55:48

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila are în dotare o saltea pneumatică, echipament care a fost cumpărat de Consiliul Judeţean la sfârşitul anului 2019, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

„Salteaua a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean Brăila la sfârşitul anului 2019 şi a fost dată în folosinţă gratuită Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila în ianuarie 2020. Nu am reuşit să o folosim la exerciţii, deoarece pe parcursul anul 2020, din cauza pandemiei, acestea au fost suspendate. Salteaua a fost folosită în cadrul programului de pregătire al personalului de la gărzile de intervenţie, care au făcut antrenament cu ea în curtea instituţiei”, a declarat, pentru AGERPRES, col. Ştefan Stoian.

În ceea ce priveşte dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila cu autoscări, col. Ştefan Stoian a precizat că, la nivelul judeţului Brăila, există două astfel de autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime.

„Avem două autoscări achiziţionate prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare în anul 2018, una în septembrie şi cealaltă în decembrie şi distribuite către ISU Brăila. În acest moment, ele sunt în intervenţie operaţională, una la Garda de Intervenţie din municipiul Brăila şi cealaltă la Garda de Intervenţie Ianca. Se pot ridica la o înălţime maximă de 42 de metri. Titulatura lor este de autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, fiind folosite atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru evacuarea persoanelor de la înălţime”, a completat col. Stoian.

În urma cazului incendiului de bloc de la Constanţa, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să achiziţioneze de urgenţă perne pneumatice, arătând că aceste echipamente sunt „absolut necesare” în situaţii tragice. El a subliniat că în toată ţara există numai patru astfel de saltele în dotarea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

„Astăzi i-am chemat pe cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să îmi prezinte o evaluare ce ar însemna să achiziţionăm un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat judeţean în parte. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucată. Există doar patru astfel de echipamente la nivel naţional. Este inadmisibil şi le-am spus colegilor de la DSU să demareze de urgenţă achiziţia acestor echipamente absolut necesare în astfel de situaţii tragice”, a declarat Bode, la Palatul Parlamentului. AGERPRES/ (A – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: https://www.agerpres.ro/social/2021/02/18/braila-isu-are-in-dotare-o-saltea-pneumatica-cumparata-de-catre-consiliul-judetean–663812

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus