14.3 C
Brăila
2 mai, 2024

Dan Tanasă (AUR): Miniştrii guvernării antinaţionale PSD – PNL, în frunte cu premierul Marcel Ciolacu, şi-au abandonat îndatoririle şi munca în folosul cetăţeanului şi au devenit marionetele consultanţilor electorali străini, în goana după voturi

astăzi, 15:29

Vicepreşedintele AUR Dan Tanasă afirmă, marţi, că miniştrii guvernării antinaţionale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, şi-au abandonat îndatoririle şi munca în folosul cetăţeanului şi au devenit marionetele consultanţilor electorali străini, în goana după voturi.

”Luni guvernanţii au primit instrucţiuni de la consultanţii străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români. Premierul Marcel Ciolacu a trimis un mesaj Asociaţiei Oraşelor, în care a spus că reducerea inegalităţii între regiuni va duce la dezvoltare. Adică, mai pe scurt, Marcel Ciolacu a spus o platitudine, gen “să fie bine, să nu fie rău”. Politica de dezvoltare regională este marele eşec al integrării europene a României. Decalajele dintre regiunile de dezvoltare româneşti de Nord-Est şi Sud-Est s-a mărit faţă de media UE şi de celelalte regiuni din ţară, în loc să scadă. Regiunile de Nord-Est şi Sud-Est acoperă Moldova, Dobrogea, precum şi Buzăul lui Ciolacu şi Brăila lui Tudose. Dezastrul şi subdezvoltarea au drept cauză politicile greşite de la Bruxelles, precum şi guvernările marionetelor PSD – PNL”, spune Dan Tanasă într-un comunicat.

Potrivit vicepreşedintelui AUR, ”intrarea reprezentanţilor AUR în Parlamentul European si în structurile de putere din România va inversa cursul acestei politici, spre bunăstarea cetăţenilor şi a tuturor regiunilor ţării”.

”Tot luni a ieşit şi Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ca să le spună românilor de ce nu se mai ajung cu banii si de ce alimentele se scumpesc de la o zi la alta. Pe bileţelul primit de Câciu de la consultanţii străini scria o năzdrăvănie, precum că noi importăm inflaţia din Turcia, pe motiv că facem importuri alimentare din această ţară unde inflaţia este de 65%. În realitate, inflaţia din România este cauzată de aşa-zisa liberalizare a preţurilor la energie făcută de PSD şi PNL, la ordinul OMV – Petrom şi în folosul speculanţilor din energie care se îmbogăţesc pe seama românilor. Importurile masive de alimente şi deficitul comercial record sunt cauzate de aceeaşi guvernare antinaţională PSD-PNL”, afirmă Tanasă.

El precizează că ”mercenarii electorali străini l-au mai scos luni la înaintare şi pe Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, cel mai comic ministru al Guvernării PSD – PNL”.

”Boloş a răsuflat uşurat că Agenţia S&P, deocamdată, nu a degradat ratingul de ţară al României. Ca orice propagandist al birocraţilor de la Bruxelles, Boloş a pus acest lucru pe seama investiţiilor pe bani europeni. În realitate, PNRR votat în Parlament de PSD şi PNL este doar pe jumătate din fonduri nerambursabile, restul fiind credite pe care le vom rambursa la cea mai mare dobândă din Europa. În al doilea rând, acest PNRR este un colac de salvare pentru corporaţii străine, din moment ce noi ne împrumutăm ca să cumpăram inutile bunuri din import, cum ar fi trenuri cu hidrogen”, mai precizează Dan Tanasă.

”Aşadar, prin PNRR, aşa cum a fost conceput de PSD şi PNL, alături de USR, ne creşte şi datoria externă, care de pe acum a ajuns la peste 50% din PIB, precum şi deficitul comercial, cel mai mare din Europa. Români! Anul post-electoral 2025 va fi repetarea anului 2010! După alegeri, dacă ar rămâne la putere, PSD-PNL ar tăia pensii, salarii, prestaţii sociale şi investiţiile din sectorul public! De 34 de ani am avut la guvernare PSD şi PNL în diferite combinaţii şi rezultatul a fost acelaşi. Ajunge!”, afirmă vicepreşedintele AUR în comunicat.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/dan-tanasa-aur-ministrii-guvernarii-antinationale-psd-pnl-frunte-premierul-marcel-ciolacu-au-abandonat-indatoririle-munca-folosul-cetateanului-au-devenit-marionetele-consultantilor-electorali-1922402916002024041521560549

Ultimă oră

Același autor