12.7 C
Brăila
9 mai, 2024

Vinicius Jr va conduce noul comitet anti-rasism al FIFA

Vinicius Jr de la Real Madrid va conduce un nou comitet anti-rasism al FIFA, după ce acesta a fost recent victima unui abuz rasial la un meci din mai, din campionatul Spaniei.

Vinicius Jr de la Real Madrid va conduce o comisie specială a FIFA împotriva rasismului, formată din jucători care vor sugera pedepse mai stricte pentru comportamentul discriminatoriu în fotbal, a declarat joi președintele Gianni Infantino pentru Reuters.

Infantino și-a făcut declarațiile după ce s-a întâlnit cu Vinicius și echipa națională a Braziliei, care joacă sâmbătă cu Guineea la Barcelona, în cadrul unei campanii antirasism condusă de FA braziliană (CBF).

Vinicius Jr va conduce un comitet anti-rasism al FIFA, fiind victima celui de al 10-lea astfel de incident din acest sezon

Atacantul brazilian Vinicius Jr, care a fost abuzat rasial de fani când Madridul a jucat cu Valencia în mai, va conduce comitetul.

A fost al 10-lea astfel de incident, în care îl implică pe tânărul de 22 de ani, pe care LaLiga l-a raportat procurorilor în acest sezon.

Șeful FIFA a adăugat că atunci când există manifestări de rasism într-un meci, jocul trebuie oprit.

VIDEO: Există în fotbalul din Spania probleme legate de rasism?

Un jucător de la Real Madrid, una dintre cele mai

din lume, numește Spania „o țară de rasiști”, după ce insultele rasiste ale fanilor au întrerupt un meci timp de 10 minute.

Este cel mai recent eveniment dintr-o serie de incidente în care sunt implicați LaLiga și Vinicius Junior, care a fost ulterior eliminat din meci în timpul unei altercații cu jucătorii adversari.

Cel mai recent caz a avut loc duminică (21 mai), în timpul unui meci dintre Real Madrid și Valencia.

Vinicius Jr. a scris pe Twitter că rasismul a devenit o normalitate în campionat, un campionat din care au făcut parte cândva mari personalități precum Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi.

El mai spune că iubește Spania, dar că Brazilia, unde s-a născut, este considerată o țară rasistă.

„Când i-au arătat cartonașul roșu, tot stadionul striga ‘maimuță, maimuță, maimuță’”‘. Nu mai sunt multe de spus. Sunt foarte… foarte supărat. Nu am trăit niciodată așa ceva”, a declarat Ancelotti, antrenorul Realului.

Pe lângă incidentele similare cu spectatorii din trecut, poliția spaniolă investighează, de asemenea, o posibilă crimă motivată de ură, după ce un manechin purtând tricoul cu numărul 20 a fost atârnat de un pod din fața zonei de antrenament a lui Real Madrid, în ianuarie.

LaLiga spune că investighează incidentul de duminică, dar președintele ligii a respins acuzațiile lui Vinicius.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații.

A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate” pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.

Sursa: https://romanialibera.ro/video/vinicius-jr-va-conduce-noul-comitet-anti-rasism-al-fifa/

Ultimă oră

Același autor