17.5 C
Brăila
8 mai, 2024

Au ajuns și prefecții să limiteze drepturile românilor: brăilenii pot merge la Galați fără declarație, gălățenii nu pot merge la Brăila fără document

08:57, 20 mai 2020

23 de km despart orașele Brăila și Galați, distanță mai mică decât cei 30 de km în jurul orașelor pe care Ministerul de Interne i-a stabilit prin hotărârea privind starea de alertă ca fiind raza permisă pentru deplasarea fără declarație de propria răspundere: „Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localităţile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri faţă de principalul oraş (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul Bucureşti şi întreg teritoriul judeţului Ilfov” a explicat MAI în urmă cu câteva zile.

Iată însă că prefectul de Galaţi, Gabriel-Ioan Avrămescu (foto), a stabilit el că locuitorii orașului nu pot părăsi localitatea fără declarație pe propria răspundere: „Este vorba despre zona metropolitană. Din punct de vedere administrativ Galaţiul nu are zonă metropolitană. Deci dacă doriţi să mergeţi la Smârdan sau orice altă localitate, aveţi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere”, au scris reprezentanţii Prefecturii Galaţi, pe Facebook.

Deși nici în Brăila nu este definită din punct de vedere administrativ o zonă metropolitan, brăilenii au voie să circule pe o rază de 30 de kilometri fără a completa o declaraţie pe propria răspundere.

Așa că brăilenii pot merge la Galați fără declarație, gălățenii nu pot merge la Brăila fără. Mâine-poimâine va interzice Avrămescu ăsta orice îi trece prin cap, că așa e la noi: ce drepturi, ce libertăți, ce Parlament?

Sursa: https://www.curentul.info/politic/au-ajuns-si-prefectii-sa-limiteze-drepturile-romanilor-brailenii-pot-merge-la-galati-fara-declaratie-galatenii-nu-pot-merge-la-braila-fara-document/

Ultimă oră

Același autor