13.7 C
Brăila
8 mai, 2024

Fiul unei șefe CNAIR, angajat ca responsabil de calitatea Podului de la Brăila

Publicat la 6 februarie 2024, 13:23

Podul de la Brăila. Sursa foto: Inquam Photos

Imediat după absolvirea facultății, fiul unei angajate a CNAIR a fost recrutat în cadrul companiei italiene Webuild, anterior cunoscută sub numele de Astaldi, pentru a ocupa poziția de responsabil pentru calitatea lucrărilor la Podul de la Brăila.

La data de 15 ianuarie 2018, contractul pentru Podul de la Brăila, în valoare de aproape două miliarde de lei, a fost atribuit asocierii de Webuild și IHI Infrastructure Systems. După aceasta, au început să apară probleme la construcția lui.

Inițial, au fost semnalate întârzieri în lucrări, cauzate de ritmul redus de lucru și de mobilizarea slabă a constructorului.

Fiul unei angajate CNAIR, responsabil pentru calitatea lucrărilor de la Podul de la Brăila

În noiembrie 2021, compania italiană Webuild l-a recrutat pe Octav Nechita, proaspăt absolvent al Universității Tehnice de Construcții București și fiul Ruxandrei Nechita, angajată CNAIR, pentru postul de inginer responsabil cu controlul calității.

În aprilie 2017, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (

) a anunțat organizarea licitației pentru proiectul „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”.

În cadrul Caietului de Sarcini, la capitolul patru, s-a inclus o listă cu „persoane cu funcții de decizie din cadrul Autorității Contractante, precum și persoanele din cadrul Autorității Contractante ce pot influența conținutul documentației de atribuire și/sau desfășurarea procedurii de atribuire”.

Printre aceste persoane se numără și Ruxandra Nicoleta Nechita, șef proiect la Unitatea de Implementare a Proiectelor.

Ce spune Cristian Pistol despre conflictul de interese

„CNAIR nu are competența de a comenta eventualele grade de rudenie dintre cei implicați în derularea obiectivelor de investiții”, a transmis directorul instituției,

, despre angajarea fiului șefei CNAIR ca responsabil pentru Podul de la Brăila.

La rândul ei, Ruxandra Nechita, care deține funcția de șefă de serviciu în cadrul CNAIR, a confirmat că a făcut parte din comisia de licitație. Cu toate acestea, a subliniat că nu poate emite nicio declarație oficială fără consimțământul conducerii companiei de stat.

„Trebuie să discutați la noi, la Presă (Biroul de presă al CNAIR – n.r.), să vă răspundă. Nu pot să vă dau relații conform procedurilor interne.

Numai Presa vă poate răspunde la toate întrebările. Eu nu pot să dau relații, nu am voie, am semnat niște acte. Avem și noi un cod intern, un regulament de organizare și funcționare și nu pot să vă dau relații decât prin Serviciul de Presă. Orice solicitare aveți adresați-o oficial companiei ”, a declarat aceasta.

Angajata CNAIR a refuzat să dea detalii despre contractul de la Podul de la Brăila

Când a fost întrebată dacă vede un conflict de interese între poziția sa de membru al comisiei de licitație și angajarea fiului său de către italienii de la Webuild ca inginer pentru Podul de la Brăila, Ruxandra Nechita a spus că nu poate da detalii.

„Da, vă înțeleg. Nu mi-au adus la cunoștință. Nu mă bag, avem un regulament intern, nu am voie să dau relații”, a spus Ruxandra Nechita pentru

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/podul-de-la-braila-sefa-cnair-fiu-contract-dedicatie.html

Ultimă oră

Același autor