14 C
Brăila
9 mai, 2024

Invazia urșilor. Animalele au ajuns în Bărăgan. Ursoaică cu pui, liberă la Brăila

Publicat la 4 februarie 2024, 11:33

Ursoaica și puii ei. Sursa Foto – Dreamstime

Un cioban a confirmat alerta vineri, spunând că a văzut o ursoaică și puii ei în afara comunei Hârlău, lângă podul peste râul Buzău.

O ursoaică cu pui, zărită în județul Brăila

O ursoaică

a fost văzută în județul Brăila, în zona orășelului Făurei, de un mecanic de locomotivă, în noaptea de joi spre vineri.

Un cioban a confirmat

vineri, spunând că a văzut

în afara comunei Hârlău, lângă podul peste râul Buzău, informează

Cum acționează autoritățile

Autoritățile au intensificat căutările, iar jandarmii și polițiștii au patrulat cu autospeciale echipate cu dispozitive de observare nocturnă.

Un medic veterinar este pregătit să intervină, dacă va fi nevoie, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila.

Potrivit Asociației Locale a Vănătorilor și Pescarilor Sportivi, este prima dată când se semnalează prezența urșilor pe teritoriul județului Brăila, în zonă de câmpie, departe de habitatele lor obișnuite.

Ursoaică împușcată după ce a distrat turiștii

În Italia, o ursoaică care a fost filmată în scene adorabile plimbându-se printr-un oraș italian cu cei doi pui ai săi a fost împușcată mortal. S-a declanșat un întreg scandal, cum s-a întâmpat și în România de mai multe ori. Ursoaică împușcată după ce a distrat turiștii. Și în Italia, ursoaica era cunoscută de o asociație de protecția animalelor și purta un nume. Fusese botezată Amarena. Zilele trecute a fost surprinsă de zeci de turiști în timp ce se plimba prin centrul unui sat. A fost admirată și filmată.

După câteva secunde, Amarena a scos un sunet și imediat lângă ea au apărut cei doi pui ai ei. Au mai stat un pic în mijlocul oamenilor încântați, apoi ursoaica a pornit-o la drum, urmată de pui. Ursoaica și puii ei, încercând să plece spre pădure

Cei trei urși au coborât apoi pe niște scări și s-au îndepărtat în pădurea de la San Benedetto dei Marsi din regiunea centrală Abruzzo din Italia, care găzduiește zeci de urși bruni, a relatat pe pagina sa de socializare una dintre femeile care au asistat la eveniment.

Dar, doar câteva ore mai târziu, corpul neînsuflețit al ursoaicei a fost găsit în grădina unei case de la marginea satului. Fusese împușcată și zăcea îtr-o baltă de sânge, după cum se vedea în pozele publicate pe rețelele sociale.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/invazia-ursilor-animalele-au-ajuns-in-baragan-ursoaica-cu-pui-libera-la-braila.html

Ultimă oră

Același autor