18.5 C
Brăila
8 mai, 2024

Bărbat internat la Spitalul Brăila, găsit mort lângă gardul unității

Publicat la 22 octombrie 2023, 16:46

Medici Sursa foto: Dreamstime

Pe timpul nopții, un bărbat în vârstă de 53 de ani, care era internat în Secția de Cardiologie a spitalului din Brăila, a fost descoperit decedat în apropierea gardului unității medicale. IPJ Brăila a anunţat că a declanşat o anchetă.

Pe data de 16 octombrie, poliția a primit un apel la numărul de urgență 112 de la un medic de la Spitalul Județean Brăila. Apelul a semnalat plecarea unui bărbat internat din unitatea medicală.

Un pacient internat la Spitalul Brăila, găsit mort lângă gard, noaptea

Bărbatul de 53 de ani, din Brăila, a fost găsit în stare de inconştienţă, în exteriorul unităţii spitaliceşti, lângă gardul acesteia, situat pe Şoseaua Naţională Veche, fiind declarat decedat.

Acesta a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică de

Dr. Dragoş Voicu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, a informat Agerpres că

se internase cu două săptămâni în urmă.

Acesta prezenta insuficiență respiratorie acută, insuficiență cardiacă și sechele ale unui accident vascular cerebral.

Acest lucru determinase starea de confuzie a pacientului. Astfel că asistentele au primit instrucțiuni de a verifica starea sa la fiecare oră.

Trei medicii l-au urmărit pe pacient pe tot parcursul internării

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Brăila a mai transmis că trei medici au avut grijă de starea bărbatului pe durata internării.

Numai că, pacientul părea să nu țină cont de recomandările medicale. El a continuat să fumeze, să nu respecte regimul, să nu stea în salon și era adesea confuz. Mai mult, el prezenta și sechele ale unui accident vascular cerebral.

Comunicarea cu el a fost dificilă, deoarece se credea că se află în Italia. Din aceste motive, pacientul a fost supravegheat cu atenție.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 04.50, asistenta de serviciu a constatat că pacientul dispăruse. Medicul de gardă a fost imediat anunțat. Acesta, la rândul său, a alertat poliția cu privire la situație.

„S-a dat alarma conform protocoalelor şi a fost găsit în afara incintei spitalului, la 10-15 metri de poarta din spatele spitalului, lângă un pom, în pijama, desculţ, mort.

Poliţia l-a găsit, pentru că aşa este protocolul. Cazul este anchetat de

, administraţia Spitalului şi Poliţie, care trebuie să stabilească dacă este vorba despre o moarte violentă, dacă nu a fost atacat după ce a ieşit pe poarta spitalului

”, a declarat dr. Voicu.

Vina aparține firmei de pază pe care o are Spitalul Brăila

Conform acestui punct de vedere, firma de pază a spitalului ar putea fi considerată responsabilă în acest caz.

Se susține că poarta din spate a unității spitalicești ar fi trebuit să fie supravegheată de un paznic. Mai ales în timpul nopții, pentru a observa orice intrare sau apariție a pacientului.

Situația este cu atât mai semnificativă, având în vedere că pacientul se afla desculț și în pijamale.

Mie mi se pare anormal, nefiresc cum să iasă un pacient din spital, când avem pază, eu acolo văd greşeala, veriga slabă. Noi nu puteam lega pacienţii, nici nu îi putem ţine ca la închisoare, dar, repet, spitalul are firmă de pază ”, a completat dr. Dragoş Voicu.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/barbat-internat-spital-braila-mort.html

Ultimă oră

Același autor