13.7 C
Brăila
9 mai, 2024

Podul peste Dunăre, pericol pentru șoferi. Ce s-a întâmplat la Brăila

Publicat la 19 noiembrie 2023, 20:45

Podul suspendat de la Brăila. Sursa video: captura video

Nu mică a fost spaima unui șofer care a traversat podul de peste Dunăre de la Brăila. O bucată de gheață s-ar fi desprins de pe un utilaj încă nedemontat de constructor.

Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (

) a deschis o anchetă pentru stabili cu certitudine condițiile în care s-a desfășurat evenimentul de pe podul de peste Dunăre.

Podul peste Dunăre, pericol pentru participanții la trafic

Bucata de gheață ar fi spart parbrizul autoturismului care tranzita podul peste Dunăre. Bucata de gheață s-ar fi desprins de o macara a constructorului. În acest sens, CNAIR a demarat o anchetă separată pentru a stabili condițiile în care s-a produs incidentul.

Angajații de la Compania Națională au subliniat că acesta este unul din motivele pentru care insistă ca utilajele să fie demontate cât mai repede cu putință. Mai mult, reprezentații CNAIR au exclus varianta ca bucata de gheață să se fi desprins de pe toroanele podului de la Brăila.

„A existat o sesizare în mediul online cu privire la o bucată de gheaţă care ar fi spart parbrizul unui autoturism în timp ce rula pe podul nou de la Brăila. Colegii noştri spun, însă, că bucata de gheaţă, dacă a căzut, a căzut de pe macara, nu de pe toroane. Acesta este şi unul din motivele pentru care insistăm ca Webuild să îşi respecte obligaţiile şi să demonteze macaralele de pe pod”, potrivit

Sorin Grindeanu: Circulația pe podul de la Brăila ar trebui să se desfășoare 24/24

La începutul acestei luni, Sorin Grindeanu a declarat că regimul de circulație pe podul peste Dunăre de la Brăila ar trebui să fie 23/24. În accepțiunea ministrului Transporturilor

de noapte solicitate de constructor tocmai pentru a demonta macaralele nu-și au rostul.

„În luna iulie, când s-a dat drumul la circulaţie, şi-au luat angajamente măreţe că vor da jos macaralele, că pe parcursul nopţii vor reuşi să facă acest lucru. Din ce am văzut azi, de dimineaţă, împreună cu domnul Tudose, au reuşit să dea parţial prima macara.

Domnule director (CNAIR), dacă vor continua aşa, aş vrea să luaţi decizia să se circule şi pe timpul nopţii. Nu văd motivul pentru care este întreruptă circulaţia peste noapte, atâta timp cât aceste macarale nu sunt demontate. Dacă tot nu dau jos aceste macarale, atunci să se circule 24 de ore din 24. Când vor fi mobilizaţi, să vină dânşii să ceară la CNAIR că vor să lucreze ca să dea jos aceste macarale, până atunci 24 din 24″, afirma

Podul peste Dunăre de la Brăila, al treilea ca mărime din Europa

Podul peste Dunăre de la Brăila este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România post-Decembristă. Totodată, este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în țara noastră. A fost inaugurat pe 6 iulie 2023 și este al treilea ca mărime din Europa. Construcția podului peste Dunăre a costa statul român aproape 2 miliarde de lei fără TVA.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/podul-peste-dunare-cnair-sorin-grindeanu.html

Ultimă oră

Același autor